A na weekend coś mega słodkiego:) Nawet ja pasuję po jednym skromnym ząbku.
Ciasto: 20 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 5 dag kakao, 1 jajko, 10 dag zimnego masła, szczypta soli. Siekamy nożem, zaganiatamy, schładzamy przez godzinę, po czym wykładamy ciastem foremkę i pieczemy z obciążeniem 15-20 minut w 180 stopniach.
Ciasto: 20 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 5 dag kakao, 1 jajko, 10 dag zimnego masła, szczypta soli. Siekamy nożem, zaganiatamy, schładzamy przez godzinę, po czym wykładamy ciastem foremkę i pieczemy z obciążeniem 15-20 minut w 180 stopniach.
Masa: 1 szklankę śmiatany 30% gotujemy, dodajemy do niej 2 gorzkie czekolady, mieszamy i studzimy. 1 szklankę zimnej śmietany 30% ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do zimnej masy czekoladowej. Wykładamy na tartę, posypujemy czymś (ja migdałami) lub nie i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz